Trump: Putinu sem všeč in tudi on je meni všeč, tudi s Kim Džong-unom se razumem in to je dobro – Imamo pa orožje, ki je boljše kot ga imata Rusija in Kitajska – TOPNEWS.si

Trump: Putinu sem všeč in tudi on je meni všeč, tudi s Kim Džong-unom se razumem in to je dobro – Imamo pa orožje, ki je boljše kot ga imata Rusija in Kitajska

Trump: Putinu sem všeč in tudi on je meni všeč, tudi s Kim Džong-unom se razumem in to je dobro – Imamo pa orožje, ki je boljše kot ga imata Rusija in Kitajska

Ameriški predsednik Donald Trump je dejal, da niti Rusija niti Kitajska nimata orožja, kot ga ima Amerika. Trump je na kritike odgovoril tudi v zvezi s trditvami, da se razume z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Trump je komentiral navedbe iz knjige ameriškega novinarja Boba Woodwarda, ki temelji na 18 ekskluzivnih intervjujih, ki jih je Woodward opravil s Trumpom. Po poročanju novinarjev je Trump v pogovoru z njim dejal, da so ZDA razvile nov sistem jedrskega orožja, ki ga nimata ne Kitajska ne Rusija. Prav zato so Trumpa kritizirali, češ da s takšnimi izjavami razkriva skrivnosti.

“Imamo odlično orožje. Govorim o tem, kaj smo naredili. Naše oborožene sile so močnejše kot kdaj koli prej. Zanje smo v zadnjih 3,5 letih porabili 2,5 bilijona dolarjev. Zdaj imamo nove rakete. Upam, da jih ne bomo nikoli uporabili, a naše jedrsko orožje je v najboljšem stanju zadnjih nekaj desetletij,” je dejal ameriški predsednik.

Dodal je, da imajo ZDA nekaj “neverjetnih sistemov”, za katere nihče ne ve, in bolje je, da tako tudi ostane.

V spodnjem videu Trump govori o uspehih njegove administracije v boju s covidom-19, ekonomskih uspehih in aktualnih dogodkih.

“Veste, rekel sem: imamo sisteme, rakete, vojsko. Imamo sisteme, kakršnih še niste videli! Kitajski predsednik Ši Džinping nima nič podobnega, kot tudi Putin ne. “Nihče nima tega, kar imamo mi,” je dejal Trump v nagovoru svojih pristašev v Michiganu.

Predsednik je še izjavil, da so tisti, ki trdijo, da s takšnimi izjavami razkriva skrivnosti, “bolni”.

“Želim samo reči, da so ameriške oborožene sile najmočnejše,” je dejal ameriški predsednik.

Odnosi s Putinom

Trump je še dejal, da so nepravične kritike, ki gredo na njegov račun “dobrega razumevanja” s Putinom in severnokorejskim voditeljem Kim Džong-unom ter drugimi voditelji.

“Razume se s Putinom – groza!” Ne, to je dobro, če se lahko razumem z njim, to je dobro! Jaz sem njemu všeč, tudi on je meni všeč.

“Razume se s Kim Džong-unom, to je grozno!” Ne, to je dobro, poskušam jih prepričati. To je normalno. Normalno je, da ne začnemo vojne,” je dejal Trump.

Kot je dejal, mu očitajo tudi dober odnos s kitajskim predsednikom Ši Džinpingom in japonskim premierjem Shinzo Abejem.

COMMENTS

Wordpress (0)