(VIDEO) Noro! Kakšne “lovske” laži širijo pretendenti za upravo Petrola in pri tem zlorabljajo ime zdravstvenega ministra Aleša Šabedra – TOPNEWS.si

(VIDEO) Noro! Kakšne “lovske” laži širijo pretendenti za upravo Petrola in pri tem zlorabljajo ime zdravstvenega ministra Aleša Šabedra

(VIDEO) Noro! Kakšne “lovske” laži širijo pretendenti za upravo Petrola in pri tem zlorabljajo ime zdravstvenega ministra Aleša Šabedra

Aleš Šabeder, ki je po priljubljenosti prvi zdravstveni minister na vrhu lestvicah javnega mnenja, je očitno postal tako zelo moteč, da bi se ga nekateri lobiji radi znebili na tak način, da ga preko naročenih in plačanih oglasnih člankov pošiljajo, kar v upravo Petrola. Seveda ne preseneča, da ga nekateri lobiji in nasprotniki ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, predvsem zdravstvene zavarovalnice, ki lobirajo za in financirajo politične stranke ter so povezane s čudnimi strukturami in imajo svoja napajališča v zdravstvu, ne pošljejo, kar na luno.

Fake news, ki ga že dva dni širi Bojan Požar in sicer, da naj bi Šabeder preko premiera Marjana Šarca lobiral za upravo Petrola, je namreč resničen ravno toliko kot recimo, da Slovenija razvija vesoljski program in da bo Šabeder, kot prvi Slovenec, stopil na Lunina tla.

Ko smo preverjali, kdo je pravi naročnik in seveda tudi plačnik naročenih člankov, po katerih “naj bi se minister za zdravje Aleš Šabeder ponujal Šarcu, da ministrstvo zamenja za Petrol in da ne bi bi bil več minister, ampak šef uprave Petrola” ter “komu vse je minister Šabeder že povedal, da gre na Petrol in prek koga naj bi nanj pritiskal Janez Zemljarič”, je sledilo presenečenje, saj gre v ozadju za lobiranje in prerivanje za mesto v upravi Petrola, ki pa je vsaj po naših preverjanjih več ali manj oddano.

Saj veste, v Sloveniji velja pravilo, da začasne rešitve običajno ali vedno postanejo stalne, in je torej mesto predsednice uprave Petrola, vsaj po naših preverjanjih, tako rekoč že oddano. Seveda je razumljivo, da gre aktualna predsednica uprave Petrola, ki bo očitno iz začasne postala tudi stalna, nekaterim, ki so pred tem obvladovali Petrol, na živce, predvsem zaradi njihovih poslov v preteklosti. Vendar to ne spremeni dejstev. Tega pa očitno ne razumejo pretendenti na dolgem spisku za upravo Petrola, za katero po naših informacijah lobira tudi nekdanji predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič, ki je začasno “parkiran” v Panviti.

“Trenutno sem zdravstveni minister in veste, da imam veliko obveznosti: zakon o dolgotrajni oskrbi, zakon zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju sta prioriteti, ki jih moramo narediti, tako, da se ne pogovarjam za Petrol in predsednika uprave, je v četrtek dejal minister Aleš Šabeder.

Prste vmes pri izpostavljanju oziroma bolje rečeno zlorabi imena zdravstvenega ministra, ki je v četrtek pred sejo vlade dobesedno šokiran nad vprašanjem tudi osebno zanikal, da bi sploh razmišljal o tem, da bi zapustil zdraveni resor, še manj pa, da bi šel v upravo Petrola, naj bi imel po nekaterih informacijah tudi eden izmed nadzornikov Petrola in član uprave Luke Koper Metod Podkrižnik. Skupna točka oziroma človek, ki povezuje tako Balažica kot Podkrižnika, pa je seveda nihče drug kot Borut Jamnik, ki ga je najbolj prizadela zamenjava uprave v Petrolu in si je celo bolj kot Berločnik in njegovi fantje prizadeval, da bi najprej vrnil staro upravo Petrola, sedaj pa bi rad v upravo na vsak način spravil svojega človeka, seveda preko in s pomočjo političnih strank v koaliciji.

Jamnik je, vsaj sodeč po reklamnih benerjih, ki se vrtijo na Požareportu, Sava, Sava Re in NKBM, se pravi tistih podjetjih, ki jih tako ali drugače obvladuje Jamnik, tudi pravi “naročnik oglasa” pri Požarju za zdravstvenega ministra Aleša Šabedra. Mimogrede, Bojan Požar v zadnjem času na svojem portalu tako in drugače oglašuje samo še “Jamnikove oglase”.

Je pa seveda Jamnik spreten igralec, kar je pokazal pri Cinkarni Celje, kjer je najprej odstopil, nato pa namestil svojega človeka, ki je tudi član nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav, američana Maria Gobbo, s katerim je spretno izigral SDH ozioma državo. Pomislite, država je tako lastnik Modre Zavarovalnice in Cinkarne Celje, vendar si je Jamnik vseeno zagotovil, da nihče ne bo preverjal recimo njegovih poslov preko goriškega podjetja Esimit Evolution s.r.l, v Gorici, v lasti vinarja in jadralca Igorja Simčiča.

O tem smo že pisali v članku “Zbiralci “perja”: Kaj druži razvpitega Boruta Jamnika in jadralca ter vinarja Igorja Simčiča – Podjetje Esimit Evolution s.r.l, v Gorici, ki se ukvarja s trgovino s titanovim dioksinom.  Sicer pa Jamnik v nervozi dela vse več napak, saj je recimo v boj za Petrol poslal kar Žigo Vaupotiča, nekdanjega predsednika uprave Outfit7 govoreča mačka, ki so ga prodali Kitajcem in ki si je pred zadnjo skupščino kupil eno samo delnico, na skupščini pa je nastopal tako, kot da je večinski lastnik Petrola.

Seveda je razumljivo, da je pri strankah v koaliciji velik interes, da bi katerega od svojih spravili v upravo Petrola, vendar gre pri računicah, po katerih bi se nekateri radi rešili ministra za zdravje Šabedra na način, da bi ga kar “namestili” v upravo Petrola, očitno za račune brez krčmarja.

Tako kot pri skoraj že “dežurnem” kandidatu za upravo Petrola Boštjanu Napastu, ki ga v teh dneh srečujejo na kosilih na različnih lokacijah v družbi tako z lobistom SDS-a Borutom Petkom kot tudi z nekaterimi ljudmi iz SD-ja, zato niti ni presenetljivo, če se Napast hvali naokoli, da ima za Petrol tako podporo SDS-a kot SD-ja.

Ampak, tako “lovskih” kot je ta, da naj bi Šabeder prosil Šarca naj mu zrihta mesto v upravi Petrola, pa še ne. Še posebej bizarna je primerjava Šabedra s Podobnikom, ker je Šabeder konec koncev karierni manager, ki se očitno odlično znajde v politiki, in se bo po koncu politične kariere verjetno logično vrnil v menedžerske vode, medtem ko je bil Podobnik zgolj in samo politik, ki se je dal postaviti na vrh državnega Telekoma.

Seveda je razumljiva želja nekaterih struktur v zdravstvu, ki tako, kot recimo direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nina Pirnat, javnosti ne zna ali noče postreči s pravimi podatki o čakalnih vrstah, da bi se znebili zdravstvenega ministra Šabedra.

COMMENTS

Wordpress (0)