“Če bodo pojasnila (DZ-ju) zadostna, potem bo interpelacijo preživel” – Marjan Šarec pojasnjeval izjave pred interpelacijo proti Karlu Erjavcu – TOPNEWS.si

“Če bodo pojasnila (DZ-ju) zadostna, potem bo interpelacijo preživel” – Marjan Šarec pojasnjeval izjave pred interpelacijo proti Karlu Erjavcu

“Če bodo pojasnila (DZ-ju) zadostna, potem bo interpelacijo preživel” – Marjan Šarec pojasnjeval izjave pred interpelacijo proti Karlu Erjavcu

Predsednik vlade Marjan Šarec je danes novinarjem pojasnjeval izjavo, ki jo je dal minuli konec tedna glede interpelacije proti obrambnemu ministru Karlu Erjavcu. Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja novinarjev po zaslišanju brigadirja Škerbinca na seji Knovs. “Karl Erjavec in ministrstvo za obrambo bosta morala zadeve pojasniti,” je na vprašanje, ali ministra (še) podpira odgovoril premier. O interpelaciji bo odločil državni zbor, je dodal. Celotno zadevo pa Šarec sicer težko komentira, ker ga ni bilo zraven, je pa bral poročili, “ki sta bili dani s strani vojaško-obveščevalne službe”. Knovs je sicer po njegovih besedah tudi politično telo, “njegova vloga je preiskovalna, a je tanka meja med pooblastili in prekoračitvijo pooblastil”, je dejal Šarec prejšnji teden.

Na novinarsko ugotovitev danes, da je njegov odgovor ponovno odprl vprašanje podpore s tem ko je dejal, da pričakujte njegova pojasnila. Na vprašanje, kakšna pojasnila in ali jih je dobil, je predsednik vlade v državnem zboru po poslanskih vprašanjih med drugim dejal: “Moral bo pojasniti državnemu zboru. Interpelacija oziroma seja je razpisana in na takratni seji bo minister Erjavec moral te stvari pojasniti in utemeljiti. Če bodo pojasnila zadostna, potem bo interpelacijo preživel. Nenazadnje odloča državni zbor. Je pa res, da je bilo v zadnjem času nekaj izjav, ki ne nakazujejo ravno na neko dobro prakso.”

Na novinarsko ugotovitev, da se je Karl Erjavec zapletal s svojimi izjavami, je Šarec odgovoril: “No saj veste, kako pravi pregovor – Molk je je zlato.”

Je pa bila precejšnje pozornosti na družbenih omrežjih deležna današnja izjava obrambnega Karla Erjavca glede napada na mariborsko sodnico. “Minister za obrambo @ErjavecKarl glede napada na sodnico: “Obsojam nasilje nad ženskami, še posebej v nočnem času.”

https://twitter.com/MihaOresnik/status/1140560642568589313

Na šokantni napad na mariborsko okrožno sodnico se je danes odzval tudi obrambni minister @ErjavecKarl. A se je izrazil precej nerodno, za kar se je že javno opravičil.

COMMENTS

Wordpress (0)