Grozljivka! Seks, laži, snemanje, pretepi in izsiljevanje znane novinarke Slovenskih Novic: 2. del – Zgodba o delovanju in povezavah medijskega, kriminalnega in političnega podzemlja v Sloveniji – TOPNEWS.si

Grozljivka! Seks, laži, snemanje, pretepi in izsiljevanje znane novinarke Slovenskih Novic: 2. del – Zgodba o delovanju in povezavah medijskega, kriminalnega in političnega podzemlja v SlovenijiGrozljivka! Seks, laži, snemanje, pretepi in izsiljevanje znane novinarke Slovenskih Novic: 2. del – Zgodba o delovanju in povezavah medijskega, kriminalnega in političnega podzemlja v Sloveniji

Nadaljevanje “Hollywodskega trilerja”, v katerem sodeluje znana novinarka Slovenskih novic Moni Černe. ki je od leta 1993 že dvakrat zamenjala ime in priimek, se nadaljuje. Čeprav se je v prikazu nasprotnih dejstev spretno izognila menjavi identitete z besedami “nikoli mi ni bilo ime Slavica, moje ime je Monika oziroma Moni. Svojega imena nisem zamenjala trikrat”, pa se je Moni Černe po našem preverjanju leta 1974 v Črni gori rodila kot Saveta Djurović, nato pa je po preselitvi v Slovenijo in leta 1993 spremenila priimek in ime v Monika Viti in nazadnje, leta 2015 v Moni Černe. Imena in priimki so zaenkrat še javen podatek, vsaj pri novinarjih. Černetova pa govori le o tem, da ni zamenjala imena, in da je Monika oziroma Moni, ne omenja pa menjave priimka Monika Viti in kasneje Moni Černe.

Prav tako ne drži dejstvo, da pod psevdonimom svojih zapisov ne objavlja v drugih medijih, saj v redakciji razpolagamo s podatki o izplačanih avtorskih honorarjih za delo v konkurenčnih medijih. V skladu z njeno javno proklamirano maksimo: “moja misija je razkrivati korupcijo in tajkune”, je tako “nasadila” lastnika dela Stojana Petriča. Iz večih virov, tudi novinarskih, smo namreč dobili potrditev, da je prav Moni Černe avtorica članka o lastniku Dela Stojanu Petriču v Škandalu24 z naslovom – ŠKANDAL! Viri iz Kolektorja: »Staremu se je zaradi male skegljalo« je zapisala: “Bolj ko se bliža 70. rojstnemu dnevu, bolj se v idrijskem Kolektorju zabavajo na račun svojega lastnika Stojana Petriča. »V Kolektorju že vsi govorijo, da se je staremu zaradi male skegljalo,« se na račun postaranega menedžerja, ki je z nakupom Dela stopil tudi v svet svoje mlade muze, zabavajo v majhnem idrijskem okolju….”

E-mail, ki ga objavljamo, v katerem so konkretna izplačila Moni Černe, kot avtorici različnih člankov v konkurenčnem mediju, potrjuje, da je Černetova, poleg prihodkov za delo pri Slovenskih novicah in delodajalcu Stojanu Petriču, pri konkurenci samo v mesecu novembru 2017 prejela dodatnih 1700.00 evrov za različne objave člankov, seveda pod psevdonimom.

p01
p02

Stojan Petrič

Prav tako naj bi Moni Černe v arhivu redakcije Primorskih novic iskala Petričevo sliko, ki je bila kasneje objavljena v Škandalu24 in prav na to navidezno podrobnost so postali pozorni novinarji in mediji, tudi Slovenske novice, za katere dela. Potem ko smo na Topnewsu namreč razkrili trojno identiteto znane novinarke Slovenskih novic Moni Černe, prej Monika Viti, ime je leta 1993 prevzela od znane italijanske filmske igralke, medtem ko je njen pravi mladostniški priimek Saveta Djurović, je zgodba dobila neverjeten spin. Moni Černe, rojena Saveta Djurović, je po selitvi na obalo tudi pod novo “krinko” z medijskim linčem “likvidirala” ali pa spravila v težave marsikatero javno osebnost.

Potem ko je v Slovenskih novicah najprej “pokopala” znano sodnico Tino Benčič in vodjo kriminalističnega sektorja za gospodarsko kriminaliteto na PU Koper, Nermina Delića, torej sodno vejo oblasti in organe pregona, vmes pa še obračunala s pomembnim uslužbencem koprske UE, sicer višjim svetovalcem na Uradu za okolje in prostor Upravne enote (UE) Koper, ki je bil nekaj časa tudi vršilec dolžnosti načelnika UE, se je Moni Černe spravila še nad notarko Polko Boškovič. Gre očitno za načrtno sesuvanje nosilcev javnih pooblastil ali kar temeljev pravne države. Včasih se je temu reklo “napad na temelje ustavne ureditve”. Gre za medijsko likvidacijo “brez možnosti zagovora”.

Zgodbe in imena nekaterih drugih žrtev Moni Černe hranimo v uredništvu Topnews, tokrat pa, kot smo napovedali, objavljamo le eno v seriji izsiljevanj in groženj omenjene novinarke. Razkrivamo njena izsiljevanja in ustrahovanja koprske notarke Polke Boškovič, vendar je Moni Černe tokrat naletela očitno na napačno tarčo, saj gre za znano pravnico, nekdanjo sodnico in sedaj notarko, ki je vse skupaj lepo že pred časom predala policiji. Prav iz policijskih prijav Černetove, usmerjenih zoper omenjeno notarko, pa smo izvedeli, da je po sodnici in kriminalistu njena zadnja žrtev koprska notarka, ki je bila na prejšnjih lokalnih volitvah protikandidatka koprskega župana Borisa Popoviča ter občinska svetnica opozicije.

Novinarka Slovenskih novic Moni Černe je potem na notarki Polki Boškovič uporabila celotni arzenal metod in prijemov, ki smo ga povzeli v članku “Grozljivka! Seks, laži, snemanje, pretepi in izsiljevanje znane novinarke Slovenskih Novic – Novinarka Moni Černe alias Saveta Djurović 3-krat zamenjala identiteto – 1. del”. Polka Boškovič je prepričana, da je prav novinarka Slovenskih novic Moni Černe, ki jo je najprej ustrahovala, jo diskreditirala in nazadnje celo ovadila v stilu hollywoodskega trilerja, pri lastniku Požareporta, Bojanu Požarju pa dosegla objavo njenih zasebnih fotografij. Požar je nekoč sicer na veliko poročal o zasebnih podvigih -“serijskih poskusih umora in posilstvih” slavne novinarke Moni Černe, vendar naj bi se po trditvah Černetove kasneje zbližala in postala celo tesna sodelavca.

Polka Boškovič

Objavo zasebnih fotografij iz telefona znane notarke Polke Boškovič, ki naj bi jo zagrešila prav Moni Černe, namreč prav tako obravnava policija. A ni naključje, da so bile fotografije, z izključnim namenom diskreditacije in povzročanja dodatnih težav notarki, objavljene ravno na Požareportu. Pojavile so se istočasno kot tudi vnovično omenjanje Stojana Petriča in kot bi rekel Bojan Požar, “naključij v politiki preprosto ni”.

Prav tako so zanimivi e-maili z grožnjami in vprašanji o zasebnem življenju, s katerim naj bi se med drugim začelo ustrahovati in izsiljevali omenjeno notarko. Zanimivo pa je, da naj bi bilo pri izsiljevanju zlorabljeno tudi ime znanega novinarja Mitje Lomovška.

Čeprav se v domnevna razkritja in novinarske podvige novinarke Slovenskih novic Moni Černe v vsebinskem smislu ne bomo spuščali, pa so metode novinarskega dela ali “preiskovalnega novinarstva”, ki jih je Černetova uporabila pri notarki Polki Boškovič, in ki jih je preizkusila že v “prejšnjih življenjih”, kot so domnevno potvarjanje e-mailov in zasebnih sms sporočil ter zlorabo zasebnih fotografij, vsekakor več kot zanimive in vredne pozornosti. Zakaj? Moni Černe je pri notarki Polki Boškovič najprej izkoristila njen humanitarni čut, saj jo je prosila za pomoč, tudi finančno, ko se je po menjavi identitete 2015 preselila na Obalo, kjer se je proslavila po zgoraj opisanih “novinarskih podvigih”, nato pa, ko se ji je v letošnjem letu znova približala pod pretvezo, “da ji bo pomagala odkriti izsiljevalce”, udarila proti njej z najbolj perverznimi metodami in očitki.

Potem ko si je Moni Černe pridobila zaupanje notarke Boškovičeve, ki je tako njej kot njeni družini pomagala, da se je postavila na noge, je na začetku junija, natančno 3. junija 2018 notarka Boškovičeva začela dobivati grozilna sporočila oziroma e-maile, ki nimajo nobene zveze z njenim notarskim delom in javnim delovanjem, ampak z zasebnim življenjem. Prvotna vprašanja, ki mejijo na izsiljevanje, naj bi na notarsko pisarno Polke Boškovič naslovil novinar Mitja Lomovšek preko e-maila z naslovom mitja.lomovsek@yahoo.com, v katerih naj bi jo domnevno novinar Lomovšek povprašal po njenih klientih oziroma po njenem zasebnem življenju ter zahteval potrditev informacije, s kom je v zvezi, sicer bodo sledile sankcije.

Ker notarka na provokacijo ni takoj odgovorila, je pa 13. junija dobila grožnjo, zopet z e-maila mitja.lomovsek@yahoo. com, da je “7-dnevni rok za odgovor po medijskem zakonu že zdavnaj potekel, nismo pa še prejeli vaših odgovorov. Če odgovorov ne bomo prejeli v tem tednu, bomo vprašanja poslali na Notarsko zbornico, gospodu ministru Klemenčiču na Ministrstvo za pravosodje, gospodu županu Borisu Popoviču in na mestno občino Koper…”

Martin Odlazek

Boškovičeva je v nadaljevanju pisca e-mailov celo s pomočjo Černetove zaprosila, da se predstavi skladno s kodeksom in veljavno zakonodajo oziroma ga pozvala, da preneha nanjo vršiti pritiske, groziti in izsiljevati. Slednje je notarka storila tudi s tistimi, ki so telefonsko klicali v notarsko pisarno in komunicirali z njo in njenimi zaposlenimi. Z ostalimi nenavadnimi “obiskovalci” pa se sama ni več mogla spopadati.

Na tem mestu v zgodbo ponovno vstopi akterka zgodbe Moni Černe – velika dobronamerna “prijateljica” notarke in tudi sama prevzame komunikacijo z Lomovškom. Mitja Lomovšek seveda ponori, saj pravi, da ni avtor omenjenih e-mailov notarki, in da ne uporablja e-maila mitja.lomovsek@yahoo.com, ampak mitja.lomovsek@gmail.com, ter, da so mu ukradli identiteto ter z njegovim imenom grozili notarki Boškovičevi. Mitja Lomovšek je za Topnews oziroma avtorju tega prispevka osebno potrdil, da vsekakor ni avtor spornih in izsiljevalskih e-mailov.

Kdo je resnični avtor groženj in izsiljevanja notarke seveda še preverjamo, vsekakor pa bo to razkrila temeljita policijska in sodna preiskava, saj je Boškovičeva vse skupaj predala policiji. Je pa zanimivo, da se kot posrednik med Lomovškom in Boškovičevo pojavlja prav novinarka Slovenskih novic Moni Černe, s katero naj bi se Lomovšek bežno poznal iz časov, ko je zapuščal Slovenske novice, Moni Černe pa je prihajala v službo na Slovenske novice.

Vsekakor pa bo zadeva še zanimiva, saj naj bi e-mail mitja.lomovšek@yahoo.com že zlorabili, kar naj bi se domnevno, kot zatrjuje Lamovšek, pokazalo v eni od drugih afer, kjer oškodovanca zastopa znana odvetniška pisarna Šoršak, Vagaja in odvetniki. Po temeljitem preverjanju naj bi se izkazalo, da je e-mail mitja.lamovsek@yahoo.com zlorabljal Damjan Matičič, direktor in lastnik DP Agencije – Detektivsko pravne agencije iz Škofij. Damjan Matič je tudi nekdanji direktor AVK-ja in nesojeni kandidat za sedanjega direktorja AVK-ja. To, da je v njeni zadevi “nekaj zelo hudo narobe”, je notarki postalo dokončno jasno, ko je iz sporočil izvedela, da naj bi pri Damjanu Matičiču o njej domnevno poizvedovali koprski kriminalisti. Očitno z namenom, da bi izsiljevalci na njo vršili dodaten pritisk.

Ali si je torej Lomovškovo identiteto oziroma e-mail posodila kar novinarka Slovenskih novic Moni Černe, Damjan Matičič ali v Lomovškovem imenu kdo tretji, ali pa ima zadeva precej širše kriminalno ozadje, in kdo vse je vpleten, pa v enem od prihodnjih nadaljevanj. In medtem je “dobronamerna” Černetova “reševala” notarko in njene bližnje pred zlobneži in anonimkami.

Vsekakor pa lahko z gotovostjo zapišemo, da je Moni Černe zlorabila fotografije z osebnega mobitela koprske notarke Polke Boškovič in jih nepooblaščeno posredovala javnosti z namenom, da bi škodila ugledu in dobremu imenu notarke. Z objavo zasebnih fotografij je Moni Černe notarki grozila še pred objavo, v enem od zadnjih “bližnjih srečanj” posebne vrste z besedami, da ima za sabo “najmočnejše” orožje-medij, in da jo bo tudi z objavo fotografij “uničila”. Del groženj in izsiljevanja je Moni Černe očitno tako že uresničila, seveda pa bo lahko le forenzična preiskava pokazala pravo razsežnost neverjetnega spektra izsiljevalskih metod, ki pa so dobile že konkretne obrise in razkrivajo širše ozadje in akterje, ki jih je Moni Černe vključila v zgodbo. Vprašanje je, ali je Černetova glavni akter zgodbe ali zgolj orodje, ki jo uporabljajo “profesionalci iz foha”, da bi, kot je napovedala, poslovno in zasebno “uničila” koprsko notarko Polko Boškovič, ostaja odprto. Prav tako se na tem mestu postavlja vprašanje, ali je bila notarka Polka Boškovič cilj ali morda le sredstvo oziroma pot do medijskega imperija Martina Odlazka ali drugih akterjev v novinarkini “misiji razkrivanja korupcije in tajkunov”, pa v nadaljevanju.

Vsekakor gre za širšo zgodbo, ki bi lahko bila literarna podlaga za hollywoodski, popcorn triler z vsemi elementi dobrih filmov kot akcija, znane osebnosti, izsiljevanje, objava zasebnih fotografij, novinarji, zasebni detektivi in na koncu še policisti in organi pregona. Vroče bo.

KOMENTARJI

TOPNEWS (1)
  • comment-avatar

    Lado! Midva se poznava?¿? iz CD v casu gladoune stauke. Srecala sva se se veckrat vdruzbi Dr. Susmama. Ko tole prebiram o Mony, imam cudne obcutke. Z Mony in njeno hcerko, sem preziveu kar precej lepih trenutkou. Vem, da si … Kommisarja prve cete prvega bataljona Cammino de Jajce, popodpornik?¿?. Kljub temu sem te imeu, no, ja za taksnega kot sem te poznau. Sem se o Mony tako motiu?¿? V moji knigi sem podrobno opisau moje tedanje doziuljanje in videnje, Tudi ti si objauljau moje tedanje izreske, preblioske, misli. Ena od teh: ” Zmirjajo nas z ulico in to tist, ki se niso imeli v ziuljenju od dela umazanih rok…” Ld