Morilec bolgarske novinarke aretiran v Nemčiji: Severin Krasimirov (21) pobegnil k mami, potem ko je posilil in na grozljiv način ubil Viktorijo Marinovo (30)! – TOPNEWS.si

Morilec bolgarske novinarke aretiran v Nemčiji: Severin Krasimirov (21) pobegnil k mami, potem ko je posilil in na grozljiv način ubil Viktorijo Marinovo (30)!

Morilec bolgarske novinarke aretiran v Nemčiji: Severin Krasimirov (21) pobegnil k mami, potem ko je posilil in na grozljiv način ubil Viktorijo Marinovo (30)!

Bolgarske oblasti so potrdile, da so na podlagi njihove zahteve v Nemčiji aretirali moškega, osumljenega za posilstvo in umor novinarke Viktorije Marinove (30), in da v kratkem pričakujejo njegovo izročitev.

Osumljenega Severina Krasimirova (21) so aretirali v torek v hiši njegove matere, h kateri je pobegnil, potem ko je izvedel okruten zločin. Bolgarske oblasti pričakujejo, da jim bo Nemčija čimprej izročila Krasimirova, je dejal bolgarski minister za notranje zadeve Mladen Marinov.

100% съвпадение на ДНК———————————21-годишен е обвинен в изнасилване и убийство,извършени с…

Objavil/a ДИАЛОГ днес dne Sreda, 10. oktober 2018

“Zbrali smo številne dokaze, ki kažejo na to, da je Krasimirov zagrešil okruten zločin. Bolgarski državni tožilec Sotir Cacarov je dejal, da so proti Kasimirovu v njegovi odsotnosti vložili obtožnico, ki ga bremeni dveh zločinov – posilstva in izjemno okrutnega umora z naklepom”.

Truplo 30-letne novinarke so našli v soboto, nedaleč od reke Donave, v mestnem parku njenega rojstnega mesta Ruse, kjer je redno rekreativno tekla. Bila je posiljena, brutalno pretepena in zadušena.

Bolgarski minister za notranje zadeve je dejal, da za zdaj ni dokazov, da je umor televizijske novinarke povezan z njenim delom.

Marinova je bila zaposlena na televiziji TVN iz Ruseja, ki je predvajala njeno oddajo “Detektor”. V svoji zadnji oddaji 30. septembra je predstavila dva novinarja, ki sta raziskovala domnevni primer korupcije, povezane z evropskimi skladi.

Marinova, ki ima sedemletno hčerko, je bila vključena v preiskavo skupine bolgarskih novinarjev o infrastrukturnih projektih, ki jih financira EU, upravljajo pa jih lokalne oblasti. Njena smrt je zgrozila mnoge v Bolgariji, kjer so ljudje frustrirani zaradi korupcije in neučinkovitega pravosodja, ki ga je kritizirala tudi Evropska komisija.

“V tej fazi preiskave ne moremo reči, da je umor povezan z njenim profesionalnim delom. Nadaljujemo s preiskavo vseh možnih opcij”, je dejal Cacarov.

 

COMMENTS

Wordpress (0)