Britanci manjšina sredi Britanije: V nekaterih velikih mestih so migranti postali večina! – TOPNEWS.si

Britanci manjšina sredi Britanije: V nekaterih velikih mestih so migranti postali večina!

Britanci manjšina sredi Britanije: V nekaterih velikih mestih so migranti postali večina!

Tri velika mesta britanska mesta sledijo Londonu in so sedaj postala večinska migrantska mesta.

V mestih Leicester, Luton in Slough so Britanci postali manjšina oziroma populacija Britancev je padla pod 50 odstotkov, medtem ko je drugo mesto po velikosti Birmingham v naprej določeno, da bo postalo manjšinko angleško mesto do konca tega desetletja.

V Leicestru in Lutonu je Britancev 45 odstotkov, medtem ko tujci skupaj z vzhodnimi Evropejci in Irci, ki so v Britaniji tujci, skupaj tvorijo okoli 50 odstotkov prebivalstva. Ostanek predstavljajo migranti iz Azije in Afrike. Indusi in Pakistanci tvorijo polovico tujcev v Berkshirju.

Situacija v Londonu najbolje predstavlja demografsko katastrofo. Britancev je 3.7 milijonov oziroma le 44.9 odstotkov celotne populacije, medtem ko je vzhodni del mesta sedaj le še 17 odstotkov britanski.

V londonskem naselju Tower of Hamlets, populacija migrantov iz Bangladeša predstavlja 82.000 medtem ko je Britancev le 2.000.

Raziskava univerze v Manchestru je pokazala, da je tretjina migrantov iz Leicestra prišla v Britanijo po letu 2004, kar kaže na jakost nedavnih migrantskih udarov na demografijo Velike Britanije.

Ludi Simpson, profesor na študijah populacije na univerzi v Manchestru pravi, da so podatki do katerih je prišel pomembni za načrtovanje javnih servisov.

“Moramo razumeti spremembe etnične sestave naših skupnosti, da bi bolje razumeli potrebe prebivalcev. To se nanaša na mnogo več stvari, kot pa se zdi na prvi pogled, vključno z obroki hrane v šolah, skrbi o starejših, ustanovah za kulturo in zabavo, službami za pogrebe in številnimi drugimi infrastrukturnimi in socialnimi projekti” je dejal profesor Simpson, poroča Express.co.uk.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)