Trump obsodil kemični napad v Siriji: Poglejte, kaj je napisal Asadu in njegovim zaveznikom! – TOPNEWS.si

Trump obsodil kemični napad v Siriji: Poglejte, kaj je napisal Asadu in njegovim zaveznikom!Trump obsodil kemični napad v Siriji: Poglejte, kaj je napisal Asadu in njegovim zaveznikom!

Ameriški predsednik Donald Trump je obsodil kemični napad v Siriji in sporočil, da bo sirski predsednik Bahar al Assad plačal visoko kazen” za to.

Tramp je dodal, da je bilo “v brezumnem kemičnem napadu” veliko mrtvih, vključno z ženskami in otroci.

Zelo jezen Trump je napisal: “Če bi predsednik Obama prečkal svojo navedeno rdečo črto v pesku, bi bila sirijska katastrofa že zdavnaj končana! Žival Assad bi bil zgodovina!”

Za napad je na Twitterju obtožil tudi ruskega predsednika Putina kot tudi Iran, ker podpirata “žival Assada”.

“Številni mrtvi, vključno z ženskami in otroki, v brezumnem kemični napad v Siriji. Področje grozodejstev je zaprto in obkroženo s sirsko vojsko, zaradi česar je povsem nedostopno zunanjemu svetu. Predsednik Putin, Rusija in Iran sta odgovorna za podporo živali Assadu. Velika cena …”

Sirijski opozicijski aktivisti in reševalci so poročali, da je v sobotnem napadu s strupenim plinom na mesto Duma, ki ga nadirajo uporniki, bil ubitih okoli 50 ljudi, kar pa sirijska vlada negira.

Po poročanju sirske državne televizije je prišlo do raketnega napada na vojaško letališče v Siriji, kjer je umrlo nekaj ljudi. Oporišče je bilo bombardirano le dva dni po domnevnem napadu s kemičnim orožjem v Dumi. Sirija je za napad najprej obtožila ZDA. Washington je zanikal vpletenost, Izrael pa dogodka ni komentiral.

Nekaj raket je padlo na oporišče Tiyas, v pokrajini Homs. Sirska protiletalska obramba je sestrelila pet od osmih raket, je sporočila sirska tiskovna agencija Sana. Po navedbah nevladnega Sirskega observatorija za človekove pravice je bilo 14 mrtvih, med njimi pa naj bi bili tudi pripadniki iranskih sil, ki pomagajo sirskemu režimu.

Za zdaj ni znano, kdo je izvedel raketni napad. Sirski državni mediji so sprva sporočili, da je šlo za”domnevni napad ZDA”, a Pentagon je to zanikal. “V tem trenutku obrambno ministrstvo ne izvaja zračnih napadov v Siriji,” so sporočili iz ameriškega obrambnega ministrstva in dodali, da še naprej pozorno spremljajo razmere in podpirajo diplomatska prizadevanja, da bi tisti, ki so odgovorni za uporabo kemičnega orožja v Siriji in drugod, odgovarjali za svoja dejanja.

Sana je nato odgovornost pripisala Izraelu. Oglasila se je tudi zaveznica sirskega režima, Rusija. Napad naj bi izvedla izraelska letala tipa F-15 iznad libanonskega ozemlja. Sirska protiletalska obramba je po navedbah ruskega obrambnega ministrstva sestrelila pet raket, medtem ko so tri zadele zahodni del letališča.

Izrael, ki je v zadnjih letih večkrat obstreljeval položaje sirske vojske, napada še ni komentiral.

logo-topnews (1)

 

 

KOMENTARJI

TOPNEWS (1)
 • comment-avatar
  Ricardo Gonçalves 2 leta

  Kreditne in financiranje projektov v kratkem roku (borut.martin@gmail.com)

  Nudim posojila vse iskren in pošten, tiste, ki potrebujejo. Lahko vam posojila od 5000€ do 350.000€ ali še bolj zavedajo, da smo FSBO moj obrestna mera je zelo pravilno, se giblje med 3 % leto ne glede na znesek zahtevane, cas trajanja odplacevanja 1do 20 let na odvisno od zneska posojila.
  Pišite mi za vaše potrebe po financiranju posojilo uporabi, sem na voljo.
  Ne oklevajte, kontaktirajte me po e-pošti za vec informacij ce vi potreba to email: borut.martin@gmail.com
  WhatsApp: +33789770894