(VIDEO) Je B.Požar ukradel B.Dobovšku “globoko” državo? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Je B.Požar ukradel B.Dobovšku “globoko” državo?

(VIDEO) Je B.Požar ukradel B.Dobovšku “globoko” državo?

Dobovšek: Bojan Požar nam je ukradel del programa

Konflikti na relaciji Bojan Dobovšek, ki je sredi novembra lani ustanovil stranko Dobro Državo in Bojanom Požarjem, ki je prevzel Listo za Maribor in jo preimenoval v Listo novinarja Bojana Požarja se vlečejo že nekaj časa. Bojan Požar, ki je najprej hvalil Bojana Dobovška in Petra Jamnikarja, ju sedaj ostro napada. Razlog je v tem, ker Peter Jamnikar ni želel prestopiti k njemu in mu pomagati pri ustanovitvi stranke, potem, ko je želel, da bi se stranka Dobra država kolektivno priključila njemu in bi jo seveda prevzel Požar. Bojan Dobovšek pa je po kongresu Liste za Maribor, na katerem je Požar prevzel Listo in predstavil svoj program dejal: Požar nam je ukradel kar nekaj programskih točk. Ključna je boj proti globoki in ugrabljeni državi. Tako Dobovšek kot Požar sta si za cilj zadala, da želita rešiti “ugrabljeno” državo. “Ni nam vseeno. Država je ugrabljena, vzemimo jo nazaj. To je naša druga priložnost,” je naslov programa Bojana Požarja.



Sodbo o tem, kdo je komu “ukradel” globoko državo prepuščamo seveda sodbi bralcev. Vendar je dejstvo, da je Dobovšek stranko ustanovil septembra lani, Požar pa na začetku februarja letos. Je pa Požar v svoj inavguracijskem govoru poslal domov celotno politično elito. Tudi novo generacijo politične elite.

Kdaj bo dokončno eskaliral konflikt med Dobovškom in Požarjem zaradi kraje programa ukradene države? Glede na zgornji zapis in nastope Požarja in Dobovška bi lahko rekli, da je država dvakrat ukradena. Prvič so jo ukradli tajkuni v spregi s politiko, drugič pa jo je Dobovšku ukradel Požar. Kdo bo komu vrnil ukradeno državo, bo še zanimivo spremljati v prihodnjih mesecih.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (6)
  • comment-avatar
    Rado K 6 let

    “Globoka država” je s strani politične desnice izmišljen pojem. “Globoka država” je kot strah, za katerega sicer velja, da znotraj votel, okoli ga pa nič ni.

  • comment-avatar
    domovina mili dom 6 let

    Tovariš Dobovšek ne razburjaj se, vsi, ki mislijo pošteno imajo lahko eno in edino vodilo k osvobajanju Slovenije izpod tiranstva levosučnih.

  • comment-avatar
    dež 6 let

    Tole Dobovškovo stokanje je pa čisto kalimerovstvo. Boj proti globoki in ugrabljeni državi imajo v svojem programu skoraj vse, omembe vredne stranke. V pogledih na omenjeno problematiko se razlikujejo le v detajlih in pojmovanju, kaj kdo pod temi besedami razume.