“Reketiranje” zakoncev Login? – TOPNEWS.si

“Reketiranje” zakoncev Login?

“Reketiranje” zakoncev Login?

Medtem ko se mediji in pravniki ukvarjajo predvsem z mejami novinarske svobode in posega v zasebnost, je nekdanji politik Gregor Golobič na Twitterju obrnil optiko gledanja na zadnje sodne odredbe, povezane s prepovedjo objave članka o zakoncih Login v Reporterju.

Zanimivo razmišljanje, kako bi si zakonca Login lahko kupila medijski mir. Če bi se torej pustila “reketirati”, bi bilo po mnenju Golobiča vse v redu in bi bila še naprej heroja Slovenije.

Golobič je reagiral tudi na tvit Libertarca (Tomaža Štiha), ki je v komunikacijo z mediji vtaknil tudi Golobiča in Delo.

Tomaž Štih v nadaljevanju poudarja prav to, da se Zakonca Login ne bi smela obrniti na sodišče in bi se morala pustiti preiskovati. “Ne razumem, kdo jim to svetuje. V tednu dni sta šla od herojev Slovenije, po lastni neumnosti, do prvih preiskovancev v državi. Popolnoma napačna reakcija na prvi članek.” Tako Tomaž Štih, nekdanji programski direktor Državljanske liste, kot Libertarec na Twitterju ob začasni sodni odredbi prepovedi objave

Zaradi začasne odredbe in kot je zapisal Golobič, da “bi z veliko manj denarja, kot ga bosta porabila za odvetnike, zlahka spreobrnila ceneno tabloidno sodrgo v evforične častilce imena-in-dela” sta po pisanju predvsem desnih medijev tako postala “pralca denarja za udbomafijo”, v ozadju njune “zgodbe o uspehu” tako kot pri večini najbogatejših Slovencev špekulativni kapital in rdeče plemstvo”. Desne medije pa je zmotil predvsem Žiga Vavpotič, ki je po zakoncih Login po prodaji prevzel vodenje podjetja Outfit7. Mladega in ambicioznega podjetnika ter ustanovitelja zasebnega zavoda Ypsilon, “naj bi po pisanju omenjenih medijev lansirali kot nov politični obraz levice”.

Polemika in vihar, ki je nastal, je do neke mere razumljiv, saj denar pomeni tudi neodvisnost in nevarnost za etablirano politiko. Za milijardo oziroma 600 milijoni evrov, kolikor sta jih dobila zakonca Login, se da, ne samo zamenjat politično garnituro, ampak tudi kupit marsikatero državno srebrnino.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Ko zavohaš ,da Golobič nekaj brani,veš ,da zadeva smrdi in zaudarja do neba.
    Golobič je primer slovenske politične greznice-ali podomače-sekreta.