Zakaj so na Twitterju prekrižali peresa Franci Kek, Bojan Požar, Bogdan Biščak in Borut Mekina – Ali kdo je več posesal od države? – TOPNEWS.si

Zakaj so na Twitterju prekrižali peresa Franci Kek, Bojan Požar, Bogdan Biščak in Borut Mekina – Ali kdo je več posesal od države?

Zakaj so na Twitterju prekrižali peresa Franci Kek, Bojan Požar, Bogdan Biščak in Borut Mekina – Ali kdo je več posesal od države?

Bojan Požar nad Francija Keka z “rento”, Bogdan Biščak in Borut Mekina nad Požarja z Darsom in anonimko o davčnih utajah

Vse skupaj se je začelo z očitkom Bojana Požarja Franciju Keku, nekdanjemu poslancu Zares, češ, da mu Mestna občina Novo Mesto že skoraj dve leti mesečno nakazuje 600 evrov bruto za reševanje stanovanjskega vprašanja Romov. Kek se je v nadaljevanju preko tvita “zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli k promociji mojega dela na področju romske problematike (3,6 M za ureditev komunalne infrastrukture/Žabjak, dodaten delavec na CSD, trafo postaja …) Je pa res, da me občina NM slabo plačuje (600 bruto)”

Spor med akterji se je na Twitterju poglobil, ker je Bojan Požar podoben očitek kot Franciju Keku naslovil še na Gregorja Golobiča in Bogdana Biščaka. Razvnela se je debata kdo je več “posesal” od države.

V zadevo se je kasneje vključil še Borut Mekina z objavo anonimke o poslovanju Bojana Požarju, v kateri se mu očita davčno zatajitev.

Po pozivu Požarju, naj pojasni oglaševanje Darsa na Požareportu.si, je sledila je serija tvitov med Požarjem, Mekino in Biščakom o tem, kdo je od države dobil več denarja. Spletna Mladina ali Požareport. Bojan Požar je v odzivu napisal, da poslovnih situacij zasebnih podjetij, ki jih vodi ne razglaša po Twitterju. Bogdan Biščak pa je cinično odgovoril: “razen tega, da delajo na prostem trgu”.

Spor, ki razkriva kako deluje medijska industrija v državi oziroma o tem kako se financirajo mediji v državi, je vsekakor poučen in zanimiv. Razkriva namreč background – ozadja, o katerih se je do sedaj samo domnevalo, da obstajajo, javno pa o njih do sedaj nihče ni govoril.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)