Ameriški zavezniki kritizirali Trumpovo odločitev: Priznanje Jeruzalema kot prestolnice Izraela ni v skladu z resolucijami Združenih narodov! – TOPNEWS.si

Ameriški zavezniki kritizirali Trumpovo odločitev: Priznanje Jeruzalema kot prestolnice Izraela ni v skladu z resolucijami Združenih narodov!

Ameriški zavezniki kritizirali Trumpovo odločitev: Priznanje Jeruzalema kot prestolnice Izraela ni v skladu z resolucijami Združenih narodov!

Odločitev predsednika ZDA Donalda Trumpa o enostranskem priznanju Jeruzalema kot glavnega mesta Izraela “ni v skladu z resolucijami Varnostnega sveta Združenih narodov”.

To so izjavili veleposlaniki pri Združenih narodih Francije, Velike Britanije, Italije, Švedske in Nemčije na izredni seji Varnostnega sveta OZN. Odločitev “ne prispeva k možnostim za mir v regiji”, piše v deklaraciji, ki so jo sprejeli omenjeni veleposlaniki po izredni seji Varnostnega sveta Združenih narodov. ZDA niso dobile podpore zaradi sporne Trumpove odločitve s strani ameriških zaveznikov.

trump jeruzalem palestinci 2

Veleposlaniki so prav tako pozvali vse strani k vzdržnosti in dodali, da se ne strinjajo z ameriško odločitvijo o priznavanju Jeruzalema kot glavnega mesta Izraela in preselitve veleposlaništva ZDA iz Tel Aviva v Jeruzalem.

“Status Jeruzalema se mora določiti na pogajanjih med Izraelci in Palestinci”, Jeruzalem pa bi moralo biti glavno mesto obeh držav, Izraela in Palestine, piše v deklaraciji.

“V skladu z mednarodnim pravom in resolucijami Varnostnega sveta Združenih narodov 476, 478 in 2334, smatramo vzhodni Jeruzalem kot del okupiranega palestinskega ozemlja”, je še zapisano v deklaraciji petih veleposlanikov Varnostnega sveta Združenih narodov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    dež 6 let

    Že od leta 1992 vsi ameriški predsedniki napovedujejo priznanje Jeruzalema, kot prestolnice Izraela. Pa se ni nihče pretirano pritoževal. Ko pa Trump to uresniči, je vse narobe. Video na https://twitter.com/realDonaldTrump/status/939006911629869056.