Trump udaril po Američanih: Imamo velik problem z mentalnim zdravjem v ZDA – TOPNEWS.si

Trump udaril po Američanih: Imamo velik problem z mentalnim zdravjem v ZDA

Trump udaril po Američanih: Imamo velik problem z mentalnim zdravjem v ZDA

Ameriški predsednik Donald Trump je danes izjavil, da je strelski napad v Teksasu, v katerem je bilo ubitih 26 oseb, povezan z mentalno prizadetostjo napadalcev in da orožja ni potrebno obravnavati kot problem.

“Imamo veliko problemov z mentalnim zdravjem v naši državi, vendar to ne pomeni, da imamo tudi problem z orožjem”, je dejal ameriški predsednik Donald Trump.

Predsednik ZDA je prav tako dejal, da je bolečina in žalost, ki ju vsi Američani glede na žrtve množičnega streljanja v Teksasu,” se ne moreta pretočiti v besede”, poroča Reuters.

“Američani najraje delajo, kar najbolje znajo – združujejo se. Ostajamo močni”, je poudaril Trump na začetku sestanka s poslovnimi liderji v Tokiu, kjer se nahaja v okviru turneje po Aziji. Prav tako je dejal, da bodo federalne oblasti pomagale Teksasu po streljanju in poudaril da vsa Amerika moli k Bogu.

Trump je to sporočil iz Tokia, z drugega dne svoje 12-dnevne turneje po Aziji, od katere se je pričakovalo, da bodo glavne teme Severna Koreja, trgovina ali obisk Japonske, pa se odvija v senci streljanja na jugovzhodu Teksasa, kjer je oboroženi moški včeraj vstopil v malo lokalno cerkev in začel streljati ter usmrtil najmanj še 26 vernikov ter jih ranil vsaj 20.

Ameriške oblasti niso razkrile identitete osumljenega, vendar so neimenovani policijski uradniki povedali, da gre za belopoltega moškega Devina Patricka Kellyea, poroča New York Times in drugi ameriški mediji.

“Menimo, da napad nima zveze s to cerkvijo. Ne obstaja motiv”, je dejal za CNN šerif okrožja Wilson Joe Tekit.

Napad se je zgodil v baptistični cerkvi v Teksasu, okoli 40 kilometrov od San Antonia. Napadalec je bil v napadu ubit. Ugotovljeno je bilo, da prihaja iz predmestja San Antonio, poroča AP.

Uradniki so povedali, da strelec ni povezan z neko teroristično skupino, v teku je preiskava njegovih računov, preko katerih je Kelley objavljal na družbenih omrežjih.

Najmanj 26 oseb je bilo ubitih, več kot 20 ranjenih v včerajšnjem napadu v Teksasu. Napadalec je identificiran kot Devin Patrick Kelley, bivši pripadnik ameriškega vojaškega letalstva. Ni zaznano, da je bil povezan s kakšno teroristično skupino

Aprila 2016 je legalno kupil orožje, s katerim je izvedel napad. Od leta 2010 je bil pripadnik ameriških letalskih sil v logistični bazi v New Meksiku, 2012 pa so ga privedli pred vojaško sodišče zaradi napada na soprogo in otroka.

Po letu dni zapora leta 2014 so ga zaradi slabega vedenja odpustili iz vojske in zmanjšali čin. Motivi napada so za zdaj neznani. FBI in policijski organi ocenjujejo, da ne gre za terorizem, temveč osebo z mentalno motnjo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Ni udaril po Američanih pač pa po psihičnih bolnikih za katere se vse bolj izkazuje da trpijo za sindromom levaštva in islamizma.