Tako je “fascinantna” hrvaška predsednica Kolinda tekala za Trumpom, tako pa se je vedla do Putina – TOPNEWS.si

Tako je “fascinantna” hrvaška predsednica Kolinda tekala za Trumpom, tako pa se je vedla do Putina

Tako je “fascinantna” hrvaška predsednica Kolinda tekala za Trumpom, tako pa se je vedla do Putina

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je bila včeraj gostja ruskega predsednika Vladimirja Putina, nedolgo nazaj pa je bila v družbi ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Tako se lahko pohvali, da se je istega leta pogovarjala z dvojico najmočnejših svetovnih voditeljev. Pred obiskom v Moskvi je dejala, da želi, da Hrvaška postane posrednik med Rusijo in Zahodom. “Verjamem, da Hrvaška lahko postane posrednik pri sodelovanju Rusije, EU in NATO, organizacij, katerih smo mi članica in katerih skupne vrednote delimo in v njih trdno verjamemo. Vendar pa, brez Rusije ne moremo reševati številnih vprašanj na globalni sceni in zato podpiram dialog, celo v katerem koli nesoglasju,” je dejala Grabar-Kitarović.

S obzirom na to, je zanimivo primerjati njeno vedenje z obema svetovnima voditeljema, piše Blic.rs.

Hrvaški predsednici so se najprej smejali številni mediji na Hrvaškem in v soseščini zaradi “tekanja za Trumpom” na Vrhu NATO v Bruslju. Takrat se je na vse načine neuspešno trudila pritegniti Trumpovo pozornost ter se mu nasmihala in se poskušala vključiti v pogovor Trumpa in njegovih sogovornikov.

image (35)

image (37)

Kasneje se je pohvalila, da se je z ameriškim predsednikom pogovarjala o vsem in marsičem. Vendar pa je bilo v mesecu juliju na Vrhu Pobude treh morij v Varšavi njuno drugo srečanje boljše in Trump je Grabar-Kitarovićevi dejal, da pričakuje njen “prispevek k pomiritvi v regiji”.

Za razliko od srečanj s Trumpom, na katerih je hrvaška predsednica Kolinda nosila obleke v živahnih barvah, si je za Putina nadela zeleni sako, ki deluje bolj skromno in skoraj vojaško, kot da je hotela biti hladnejša do ruskega predsednika.

Hrvaški mediji pišejo, da sta Putin in Kitarovićeva delovala precej distancirano, vendar pa fotografije kažejo drugače. Putin je Kolindi podaril cvetje, ona pa se mu je tako kot Trumpu prisrčno nasmihala. Če primerjamo fotografije in posnetke Kitarovićeve s Trumpom in Putinom, je precej očitno, da si je prizadevala s svojo pojavo narediti večji vtis na Trumpa kot na Putina. Z druge strani, pa je bil Putin do nje bolj prijazen kot Trump.

Za razliko od nekaterih hrvaških medijev, ki so obisk predsednice Kolinde Grabar-Kitarović v Rusiji predstavili kot velik dogodek, je vtis, da ruski mediji niso izkazali istega nivoja zanimanja in vzhičenja, ocenjuje hrvaški spletni portal Index.hr. Omenjeni portal je napisal, da večina vodilnih ruskih medijev ni niti obvestila o srečanju hrvaške predsednice Grabar-Kitarović z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ali pa so to storili mimogrede.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    No nekaj velja opozoriti avtorja članka,Hrvati niso pravoslavco ljubi in še manj rusofili to so le rdeči delHrvaške,na drugi strani pa je jasno ,da Hrvaška ni ruska intreresna cona,že od druge vojne ven pa tudi vedo,da jihHrvati ne marasjo kot tudi Srbov ne.
    Realno pa še nekaj,očitno se “tekanje” za Trumpom Hrvatom bolj splača kot naše klečeplazenje pred Putinom.

  • comment-avatar
    bumbar 6 let

    Mislim, da “gospa” krepko zasluži Posmeh!!! In še kaj več od tega!!!