Je Vinag na dražbi kupila kar zaposlena na DUTB? – Bo James postal Mojca? – TOPNEWS.si

Je Vinag na dražbi kupila kar zaposlena na DUTB? – Bo James postal Mojca?

Je Vinag na dražbi kupila kar zaposlena na DUTB? – Bo James postal Mojca?

Velika bitka za Vinag je kot vse kaže po današnji dražbi končana, saj sta se za na nakup Vinag spopadla in borila podjetje Zag 2008, za njim stoji James Lukežič, ameriški poslovnež slovenskih korenin in podjetje Šampionka, ki jo je na dražbi zastopal Sebastjan Vežnaver.

Najgloblje je v denarnico seglo podjetje Zag 2008, zanj je dražila odvetnica Katja Peček, ki je ponudla 1.960.000 evrov. Tako je nov lastnik stare kleti v središču mesta, nove kleti v Košakih in 55 hektarjev vinogradov, postalo podjetje Zag 2008.

Vendar zgodba tu še ni končana, saj naj bi Vinag namesto v ameriških pristala kar v slovenskih rokah. 100 odstotni lastnik podjetja Zag 2008 je namreč slovensko podjetje Apres d.o.o, katerega lastnica je Mojca Perhavc, sicer uslužbenka DUTB-ja. Bo torej ameriški poslovnež James Lukežič, kar ženska, Mojca Perhavc, ki je preko lastništva podjetja Zag 2008 pravi kupec za Vinag. Zgodba bo še vsekakor zanimiva.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    Đoni 6 let

    ne pozabit da je tudi omenjena odvetnica Katja Peček posredno delala za DUTB še v časih, ko je delala za Faturja in je bil ta nekakšen hišni odvetnik na DUTB. Pa nekaj časa tudi še potem, ko je šla kvazi na svoje.

  • comment-avatar
    dež 6 let

    To bo še frčalo perje, samo da zakikirika pravi petelin, gazda v kokošnjaku.

  • comment-avatar
    pravapot 6 let

    Tako se pa vrača ukraden in opran denar!