Dokumenti, prisluškovanje, laži in videotrakovi – TOPNEWS.si

Dokumenti, prisluškovanje, laži in videotrakovi

Dokumenti, prisluškovanje, laži in videotrakovi

Neverjetna lahkotnost, s katero Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu že drugič v tem mesecu dopušča, da skrajno problematične priče Vinko Stiplovšek, direktor Rhydcona iz Šentjurja pri Celju, Gorazd Korošec, nekdanji predsednik uprave Uniorja in njihov zagovornik Jožko Gregorovič iz odvetniške družbe Gregorovič in Pungartnik, stresajo laži in spreminjajo svoje izjave celo na samem zaslišanju.

Namesto, da bi sodnica Valerija Matovs Jeromel ugotavljala materialno resnico in poslušala obe strani, obrambi ne dopušča postavljanja vprašanj in ji s tem krši pravico do obrambe. Čeprav celo priče tožilstva priznavajo, da jih nihče ni izsiljeval, želi sodišče na osnovi montiranega procesa dokazovati krivdo novinarja, ki je kriv samo zato, ker mu je nekdo prinesel dokumente, ki jih je preveril in se ni odločil za objavo zgodbe, ker so ga glavni akterji prepričali, da niso problematični in da ne gre za nobene kriminalne rabote.

Seveda so lagali najprej meni kot novinarju, ki sem profesionalno preveril pri prizadetih, ali gre res za fiktivne račune. Ker sem dokumente vrnil in jim verjel, so skovali peklensko strategijo, kako bi se maščevali novinarju, ki je kriv samo zato, ker je imel informacije. Sojenje v Slovenj Gradcu je tako sojenje celotnemu slovenskemu novinarstvu in novinarjem, ki so žrtve samo zato, ker so iskali resnico in ravnali skrajno profesionalno.

Torej samo zato, ker si je nekdo drznil jih vprašati, ali dokumenti držijo, so skovali umazan načrt in me z zvijačo zvabili v odvetniško pisarno Gregorovič in Pungartnik s pretvezo, da imajo zanimivega klienta, ki bi rad sodeloval z medijsko hišo Info TV samo zato, da bi v pogajanjih o pogodbi dobili dovolj materiala, s katerim bi odšli na tožilstvo in policijo in po starem slovenskem reku rekli “primite tatu”, oziroma povedali “mi smo res lopovi, ampak primite Voduška”.

Vmes so priznali, da so se še preden so podali kazensko ovadbo posvetovali, tako s policijo in tožilstvom in da je bila zadeva vodena in montirana. Najdlje v svojih lažeh je šel odvetnik Jožko Gregrorovič, ki je v kazenski ovadbi jasno napisal:

“Od Korošca sem dobil nalogo, da pripravim osnutek pogodbe o oglaševanju na Info TV, in sicer pravni del. Kontakt do mene je posredoval Stiplovšek. Nekaj dni po tem je Vodušek prišel v našo odvetniško pisarno, sprejela sva ga skupaj z Jernejem Mlinaričem, ki je imel nalogo, da po pravni plati pregleda pogodbo, ki se je nanašala na oglaševanje. To je pogodba, ki smo jo dne 04.07 2012 priložili k ovadbi na ODT v Celju”.

Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe oz. predloga za pregon, 6.7.2012

 

Danes pa je na sodišču, dejal: to kar vidite v ovadbi in kar sem podpisal, ni res! Ne Korošec, Vodušek je zahteval oglaševanje! To je približno takole, “ali verjamete svojim očem in temu, kar vidite na papirju, kar sem podpisal na policiji in sicer, da je od svoje stranke Uniorja dobil nalogo, da z Info TV sklene pogodbo o oglaševanju, ali pa verjamete temu, kar govorim, da je Vodušek zahteval oglaševanje. Za to bo gospod Gregrovič dobil kazensko ovadbo in prijavo na častnem razsodišču Odvetniške zbornice.

To je približno tako kot v bosanskem vicu, kjer mož dobi ženo v postelji z drugim in ta mu pravi: “Nič ni bilo, ali verjameš svojim očem ali verjameš meni”. Res neverjetno in namesto, da sodišče in sodnica Valerija Matovs Jeromel reagira po uradni dolžnosti, in da kazensko ovadbo, saj je šlo, ali za krivo prijavo oziroma je priča Gregorovič lagala takrat, ali pa laže danes. Ne verjamem, da bi odvetnik lagal pred policijo in to 06.07.2012, ko so bile zadeve še sveže in je jasno, da laže danes, ko zanika izjavo, ki jo je dal na policiji.

Celotna zadeva je jasna, Stiplovška in Korošca ni nihče izsiljeval za nič, verjetno jih je izsiljevala njihova vest, ker so mi lagali, da so dokumenti, ki sem jih dobil neproblematični in sem jih zato vrnil viru. Ker so imeli slabo vest in ker so se mi hoteli maščevati, so nato naredili strategijo, kako bi me uničili in me z zvijačo povabili v odvetniško pisarno, pod pretvezo češ da bi radi z mano oziroma televizijo poslovno sodelovali, v resnici pa so hoteli izvesti nekakšno preiskavo proti meni, se ves čas dogovarjali s policijo in tožilstvom in potem, ko so dobili v roke papir osnutek pogodbe, ovadili. O dokumentih, prisluškovanju lažeh in videotrakovih pa naslednjič, ker se bo pokazalo, kako umazano zaroto je proti meni vodilo tožilstvo in policija in kako lahko neka lokalna mafija zlorabi državne organe, ali pa so državni organi bili v službi lokalne mafije.


logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Nič več nas ne preseneča. Ko se želijo nekoga iznebit, se bodo poslužili vseh sredstev. Ko se čez leta pokaže vsa lažnivost obtožb, je škoda že narejena.

    Stara , preizkušena praksa komunistov.

    • comment-avatar
      Hribouc 7 let

      Nata, to je diktatura Proletariata !
      Da se lepo sliši.
      Komunisti so diktatura proletariata, ko jim to paše, seveda!

      Cicer so banditska tolpa tolovajev mrhovinarjev NOB revolucije.

  • comment-avatar
    tomaž muhič 7 let

    kaj pomeni “skrajno problematične priče”? dragi avtor tega članka