CIA želi svetovno vojno! Načrt političnih elit v Washingtonu je skregati Trumpa in Putina – TOPNEWS.si

CIA želi svetovno vojno! Načrt političnih elit v Washingtonu je skregati Trumpa in Putina

CIA želi svetovno vojno! Načrt političnih elit v Washingtonu je skregati Trumpa in Putina

Ameriški predsednik Donald Trump je obljubil, da bo delal na izboljšanju odnosov z Rusijo, vendar določenim političnim elitam v ZDA to ne odgovarja. Z namenom preprečiti kakršnokoli otoplitev ali zbliževanje odnosov med državama, delajo na tem, da bi skregali Trumpa s Putinom.

Politične elite v Washingtonu, med njimi tudi Centralna obveščevalna agencija (CIA), v kateri je večina demokratskih nameščencev iz časa Obamove vladavine, ki predstavljajo udarno pest vlade v senci, delajo vse na tem, da bi skregali ruskega predsednika Vladimirja Putina z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Njihov cilj je, da vsaj dve velesili začneta svetovno vojno, trdi Joachim Hagopian, nekdanji ameriški oficir in publicist VT Today.

Trump je kot predsedniški kandidat obljubil veliko spremembo v ameriški zunanji politiki z najavo, da bo nova zunanja politika ZDA reševalna in ne-intervencijska, s sloganom “America First/Amerika na prvem mestu”. Taka politika bi pomenila zmanjšanje vmešavanja ZDA, kot velesile oziroma “svetovnega policista”, v zadeve drugih držav, kar pa je doslej imelo za posledico samo še večjo polarizacijo sveta. Vendar pa so neo-konservativci v Washington še na prej zelo močni in trenutno imajo nadzor, želijo pa si pridobiti tudi moč oziroma vpliv na strateške odločitve države. Tako želijo prisiliti predsednika Trumpa, da bi bila njegova politika enaka kot je bila politika njegovih predhodnikov. Želijo svet, v katerem bi bili Rusija in Kitajska svetovni velesili. Spodbujajo antitrumpovske demonstracije in tako želijo pripeljati Ameriko na sam rob državljanske vojne. Poleg tega delajo vse na tem, da bi “satanizirali” Putina in izzvali svetovno vojno, trdi Westpointov diplomant Hagopian in navaja, da je Kijev s premiki in angažmajem vojske na vzhodu Ukrajine ponovno poskušal izzvati spopade in obtožiti Putina za agresijo. Imperij neo-konservativcev in starih političnih elit v Washingtonu želi za vsako ceno sabotirati njihovo premirje, saj je vojna glavna zadeva v njihovih načrtih. Politika pred Trumpom jim je omogočala lepo življenje, velike zaslužke ter sploh njihov obstoj, smisel in namen.

Ameriške obveščevalne agencije so okrepile svoje delo, s katerim želijo pritiskati na novo administracijo v Beli hiši. Najprej so plasirali novico, da bo Rusija poklonila Edwarda Snowdna ameriškemu predsedniku Trumpu. S tem bi dokazovali, da imajo dokaz o škandaloznem dosjeju o Trumpovh “posebnih” zvezah z Moskvo. Niti ene od izjav o izročitvi Snowdna ni podal uradni predstavnik agencij, temveč stojijo za vsem tem anonimni viri, pravi tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije Marija Zaharova in dodaja, da politični Trumpovi nasprotniki želijo zaustaviti novo ameriško administracijo.

Kako bo Rusija sodelovala z Belo hišo na zunanjepolitičnem področju, je glavno vprašanje, s katerim se trenutno ukvarjajo politični vrhovi držav po svetu. “Videti pa je, da posamezne skupine ne pustijo novi ameriški administraciji, da bi začela opravljati svoje delo”, je dejala Zaharova.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Teorije zarot sem teorije zarot tja.
    Nekaj je jasno Putin je komunist in nikoli nebo nič drugega(ne glede koliko je nagrabil),da to je kaže s svojimi dejanji,GLEDE KRITIKOVKOT OPOZICIJE.
    Trump lahko zganja filozofijo Americ first,vendar ,če hoče Make America great again mora po Reaganovih stopinjah in Putina stisniti v kot,če tega ne bo stroril je njegove kariere konec-s tem bo utišal domače nasprotnike,kot tudi pridobil mednarodni ugled in strahospoštovanje.
    Če bo v dvoboju z Putinom izpadel ppogovorna pussy je z njim konec tudi pri gorečih podpornikih.